Reizen met de bus, toch niet zo erg als het lijkt

 

Als je het hebt over een busreis, denken veel mensen al ‘oh nee, daar is niks aan’. Ergens begrijpelijk, je zit toch vaak urenlang in een bus met onbekende mensen en je kunt geen kant op. Maar is het eigenlijk wel zo erg als iedereen zegt dat het is? Wegen de voordelen wel of niet op tegen de nadelen?

 

 

Meer voordelen dan je denkt

 

Wanneer je aan een busreis denkt, komen er waarschijnlijk allemaal nadelen in je op. Maar heb je wel eens gedacht aan de vele voordelen die er zitten aan het reizen met de bus? Zo is een busreis veel goedkoper dan bijvoorbeeld een vliegticket of een reis met de trein. Ook de benzine die je betaalt als je met de auto zou gaan, is waarschijnlijk duurder dan de ticket voor een busreis.

 

Goed, als je bijvoorbeeld naar Spanje reist zit je misschien wel 24 uur in de bus. Lange busreizen hebben ook zeker hun voordelen, ook al denk je misschien van niet. Je kan uitgebreid genieten van de verschillende landschappen, gebieden en steden die je onderweg tegenkomt. Daarnaast krijg je elke paar uur de kans om even de benen te strekken en een korte pauze te nemen. Heb je het geluk dat je op een centrale locatie stopt, kun je nog snel even een klein stukje verkennen van het land waar je bent. Op die manier krijg je nog wat mee van België of Frankrijk als je bijvoorbeeld onderweg bent naar Spanje. Ga ook even langs de dichtstbijzijnde supermarkt en haal wat lokale snacks. Zo heb je een soort van mini vakantie tijdens je lange reis.

 

Enkele nadelen

 

Elk voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel. Ja, het grootste nadeel aan busreizen is toch wel dat je simpelweg erg lang onderweg bent. Je rijdt gewoon over de weg, en daarnaast mag een bus niet even hard als een auto. Je kunt je voorstellen dat als je een busreis Noorwegen boekt, je een lange reis tegemoet ziet. Maar is dat per se negatief? Je ziet veel mooie en onbekende omgeving, je hebt veel tijd om je mede reizigers te leren kennen en kan even een paar uur helemaal tot rust komen. Daarom is alle negativiteit rondom busreizen volgens mij helemaal niet nodig.

Posted in Blog.