Een goed toegankelijk dagje uit voor Scootmobielrijders in Eindhoven

Het is heerlijk om een dagje uit te gaan met familie of vrienden. Wanneer u minder mobiel bent kan het zijn dat u er tegenop ziet om sociale uitjes te ondernemen. Zeker als u afhankelijk bent van een scootmobiel is het niet altijd mogelijk om overal zomaar naar toe te gaan. Daarom is het fijn om een scootmobiel vriendelijk uitje te organiseren. Een scootmobiel vriendelijk uitje houdt in dat de ingangen en paden breed genoeg zijn voor uw scootmobiel of er is er een lift aanwezig als u de trap niet kunt nemen. In onderstaand artikel worden de leukste uitjes in Eindhoven toegelicht waar u met een gerust hart naar toe kan gaan in een scootmobiel.

Reis door de tijd met uw scootmobiel

Met dit uitje reist in het preHistorische Dorp 15.000 jaar terug in de tijd. In dit dorp beleeft u zes tijdperken. Hoe leefden de jagers in de prehistorie en hoe leefde de mens in de middeleeuwen. Oude ambachten kunt u herleven in eeuwenoude hoeves en prehistorische boerderijen. Een uitje naar dit dorp is geschikt voor jong en oud. Dit uitje is ideaal als u met uw familie en kleinkinderen een dagje uit wilt. Bovendien is het uitje scootmobiel vriendelijk.

Musea voor minder validen

In Eindhoven kunt u in diverse scootmobiel vriendelijke musea terecht. Van moderne kunst tot Dutch design, voor kunstliefhebbers valt er in Eindhoven veel te beleven. Een aanrader zijn de tentoonstellingen die het MU momenteel organiseert in Strijp-S. In de tentoonstelling worden de grensgebieden van de hedendaagse kunst verkend en een spannende mix gemaakt met design, mode, muziek en nieuwe media. Bent u op zoek naar moderne kunst? Het Van Abbenmuseum heeft een gigantische collectie met werken van  El Lissitzky, Picasso en Kokoschka. Daarna kunt u lekker bijkomen in het gezellige museumcafé.

Scootmobielroutes in Eindhoven

Eindhoven kent prachtige fietsroutes die toegankelijk zijn voor de scootmobiel. Er zijn meerdere scootmobielroutes om het landschap van Eindhoven te verkennen. Uw familieleden huren fietsen en u rijdt rond op uw opvouwbare scootmobiel. Eindhoven staat bekend als populaire fietsomgeving omdat het vele rustbankjes heeft en fietsvriendelijke horeca langs de routes. Deze cafés herkent u gemakkelijk aan de borden met ”Fietsers Welkom”. Kortom, er zijn tal van scootmobiel vriendelijke mogelijkheden om voor een lekker dagje lekker uit met vrienden of familie.

Posted in Blog.